✨ Манаш Қозыбаев атындағы университетте ынтымақтастық аясында 12 ақпан күні Оқушылар сарайының ғылыми-биологиялық бағытындағы балалары үшін сүт өнімдерінің қасиеттерін зерттеуге арналған мастер-класс өтті.
Балалар сүт өнімдерінің біздің денсаулығымыз үшін қаншалықты маңызды екенін білді.
Сүтте және оның туындыларында қандай пайдалы заттар бар: кальций, В дәрумендері, адам ағзасында маңызды рөл атқаратын ақуыздар мен майлар.
Йогурт пен айранның пробиотиктеріне ерекше назар аудару керек, бұл ішек микрофлорасын қолдауға және иммундық жүйені нығайтуға көмектеседі.
Сондай-ақ, оларды тұтынудан барынша пайда алу үшін сүт өнімдерін басқа тағамдармен дұрыс жұптастыру қаншалықты маңызды екендігі талқыланды.
Мастер-класс қатысушылары көптеген жаңа нәрселерді біліп қана қоймай, практикалық жұмысқа қатыса алды: балалар сүттің дәмін, иісін және майлылығын анықтады.
Студенттер агротехнологиялық факультеттің "Азық-түлік қауіпсіздігі" кафедрасының аға оқытушысы Иль Елена Николаевнаның сүйемелдеуімен аппараттар мен аспаптарда жұмыс істеді.
Бұл мастер-класс барлық сүт әуесқойлары үшін олардың адам тамақтануындағы маңыздылығын түсінуге тамаша мүмкіндік болды.
Барлық қатысушыларға алғыс айтамыз және жаңа білім, денсаулық пен белсенді өмір салтын сақтау үшін пайдалы болады деп үміттенеміз.
Государственное коммунальное казенное предприятие «Дворец школьников»
150000, город Петропавловск, улица Жамбыла Жабаева, 55 А